Přeskočit na navigaci

Základna.net

momentálně se nic neplánuje zkus něco navrhnout

Nejnověší fotky: Vltava 2009 (přidáno: 01.11. 2009 v 18:43)



avatar autora článku: MeZi

Cestovatelské světlobraní - návštěva brněnské ZOO

Vážení přátelé, kamarádi – již dlouho jsem zde na základně nezaznamenal žádný nový článek, ba ani nové fotky – tak jsem si řekl, že Vás obdaruji svými novými zážitky…

Welcome to ZOO

Welcome to ZOO

I bylo nebylo – na jedné webové stránce (http://www.hed­vabnastezka.cz/…-svetlobrani) jsem se dozvěděl, že bude v brněnské ZOO fotografický workshop a tak tak jsem si řekl, že by nebylo špatné se naučit se svou novou hračkou zacházet a přihlásil se.

Akce začala v sobotu dopoledne před branami ZOO, kam jsem přišel jak jinak než se zpožděním. Vzhledem ale k tomu, že ostatní byli zřejmě taky po kalbě, byl jsem zde druhý a ještě na ostatní čekal. Uff. Když jsme se konečně sešli proběhla krátká instruktáž a pak jsme se už vydali chytat fotony. Začátek nebyl snadný, z předchozího večera mě bolela hlava jak cyp, ale postupně se to vstřebávalo a po první vyfocené stovce velmi nepovedených snímku se to začalo zlepšovat.

dsc_1503b.jpg, bez popisku.

Ač jsem neměl s sebou žádný teleobjektiv a venku jsem si tak ani neškrtl, ve vnitřních prostorách jsem se cítil jako ryba ve vodě. Zvířátka za sklem neměla úniku a tak se mohl vytáhnout i můj levný setový objektiv.

dsc_1501b.jpg, bez popisku.

Jak je vidět, u většiny obrázků nemám popisky a to je především z toho důvodu, že jsem nedbal na rady našeho „školitele“ a u focených zvířat si nevyfotil cedulky se jménem jednotlivých potvor. A tak se lze jen domnívat co na jednotlivých fotkách je…

dsc_1505b.jpg, bez popisku.

Například tyhle ryby – nemám nejmenší tušení kam je zařadit.

Zátiší s pařezem

Zátiší s pařezem

Obama

Obama

Tak tomuhle obrázku říkám Obama. Dostal jsem totiž vypůjčen od jednoho kolegy parádní teleobjektiv, zřejmě něco takového s čím novináři při pražské návštěvě vděčně fotili amerického prezidenta se zátiším Hradčan :-) S touto praktickou věci je i následující foto:

Cygnus olor

Cygnus olor

Název doplněn dle Wikipedie.

Není to krokodýl...

Není to krokodýl…

...ani aligátor to není...

…ani aligátor to není…

…ale opět dle Wikipedie – je to Kajman :-)

makro foto

makro

Tak tenhle „Brouček“ stál asi 15cm za sklem od objektivu – klasická ukázka makro fotografie.

Následující fotka se podařila vyfotit především díky velké pasivitě tohoto ještěra. Obrázek byl zachycen ze stativu na delší expozici bez jakéhokoliv rozmazaní. Toho bylo docíleno díky tomu, že ještěr stál pod halogenem a zřejmě hodiny stal bez hnuti.

VSJ - Velmi statický ještěr

VSJ – Velmi statický ještěr

hladová želva

hladová želva

K tomuhle není asi co dodat – zřejmě měla hlad.

Na závěr jsem chtěl přidat ukrutné panáčkující surikaty, ale ty jsem si nechtě vymazal z paměťové karty, takže jak se mi je podaří obnovit, doplním.

Táááák pokud jste vydrželi až sem, chválím, pokud ne chápu :-) Nicméně jak budou další fota, určitě dodám. Za 14 dni bude noční focení prahy jako další fotografický workshop, máte se na co těšit.

22.09. 2009 autor: MeZi

Komentáře můžeš přidávat, pouze když jsi přihlášený

Jestli ještě nejsi zaregistrovaný, pak se zapiš do KONTAKT LISTU


#1 [367] Prvák (14.10. 2009 v 10:35) , (94.112.88.28)

avatar

Dobré fotky. Hlavně ta želva je zajímavá. To nemohla všechno sněst:-)


#2 [368] Prvák (24.10. 2009 v 11:36) , (88.81.88.2)

avatar

Čekáme na Prahu…



mapa stránek prohlášení o přístupnosti nahoru
copyright © 2005-2007 Ondřej Vasil
TOPlist